Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Кравченко, Л.С. | |
dc.date.accessioned | 2025-07-02T11:08:13Z | |
dc.date.available | 2025-07-02T11:08:13Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.citation | Кравченко Л.С. Напрями підвищення продуктивності праці на підприємствах громадського харчування. Кваліфікаційна робота бакалавра. Одеса: ОНМУ, 2025. 67 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rp.onmu.org.ua/handle/123456789/4722 | |
dc.description.abstract | У роботі досліджено теоретичні підходи до визначення продуктивності праці та її значення. Встановлено, що рівень продуктивності праці формується під впливом комплексу чинників: технічного забезпечення, кваліфікації персоналу, організації праці, мотиваційної системи та зовнішніх економічних умов. Проаналізовані показники діяльності підприємства громадського харчування за 2022–2025 роки. Виявлено низку організаційних проблем: відсутність автоматизації процесів, недоліки в управлінні персоналом, слабка мотивація працівників, відсутність інвестицій у модернізацію. Запропоновані методи подолання виявлених проблем, зокрема, впровадження внутрішньої системи моніторингу продуктивності праці, створення прозорої системи преміювання за результатами роботи тощо. Проведені розрахунки підтверджують доцільність зазначених пропозицій. Очікується зниження трудомісткості, покращення фінансових результатів, стабілізація кадрового складу та підвищення якості обслуговування | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | ОНМУ | uk_UA |
dc.subject | Громадське харчування, продуктивність праці, трудові ресурси, інтенсифікація праці, чисельність персоналу | uk_UA |
dc.title | Напрями підвищення продуктивності праці на підприємствах громадського харчування | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |