Короткий опис (реферат):
У роботі обґрунтуванні теоретико-методичні засади щодо екомодернізаціі в готельному бізнесі та надані рекомендацій щодо впровадження екологічних інновацій на підприємствах готельного господарства. Зокрема - визначені напрямки екологізації підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Проведено аналіз екологічних ризиків діяльності готельного підприємства та визначені можливості їх екологізації; уточнено сутність поняття «екологічна інновація» та обґрунтувано системно-екологічний підхід до модернізації виробництва. Виконано порівняльний аналіз програм екологічної сертифікації «Зелений ключ» та «Зелений журавлик». Проаналізовано екологічні ознаки готелів на прикладі Карпатського регіону та надані рекомендації щодо впровадження екологічних інновацій в засобах розміщення